Skip to content

Nieuwe blog!

Neem je verantwoordelijkheid nou eens!

Speelruimtemakers kent weinig uitspraken die zo’n grote bandbreedte hebben: deze kan een enorme dooddoener zijn, de boel plat slaan, een lege huls vormen, maar ook zeer terecht en waar zijn. ‘Verantwoordelijkheid nemen’: het zal vaak nog een heikel punt blijven.

De één bouwt een muur, de ander een windmolen. Elk pakt verantwoordelijkheid, en wel anders. Zo multi-interpretabel kan het zijn.

Verantwoordelijkheid kan zijn dat je simpelweg doet wat al afgesproken is. Niet zo spannend in feite. Het kan net zo goed zijn dat er niets is afgesproken, maar dat er een vacuüm is en dat er iets moet gebeuren omdat de dingen anders echt niet goed gaan. Dan houdt het ook in dat je mag bedenken wat het meest passende antwoord is.

De vraag is natuurlijk altijd wie er verantwoordelijkheid zou moeten nemen. Abstracte, logge systemen creëren veel verstopruimte: ruimte waarin iedereen die wil, zich gemakkelijk kan verstoppen. Er is dan veel onduidelijkheid wie verantwoordelijkheid zou moeten nemen. Dat liet bv. de toeslagenaffaire zien.

Het thema verantwoordelijkheid roept verdere vragen op: waar is jouw organisatie van? Welke verantwoordelijkheden heeft jouw organisatie? Pakt ze die ook? Of laat zij ook verantwoordelijkheden te makkelijk bij de ander? 

We zien dagelijks dat er op veel plekken géén verantwoordelijkheid genomen wordt. In sommige organisaties is het zelfs gebruikelijk om vooral reactief te zijn. Er zijn echter ook werkomgevingen waarin het wel normaal is dat mensen een stap naar voren doen en hun verantwoordelijkheid nemen. 

Hoe leeft dit thema in jou? Welke verantwoordelijkheid heb jij? Wat kan jij betekenen voor je team, afdeling of organisatie? En ben jij diegene die zijn of haar verantwoordelijkheid pakt en zijn of haar nek uitsteekt met als doel vernieuwing of verandering? 

Hoe zou het zijn als ieder mens consequent zijn/haar verantwoordelijkheid neemt? Volg je innerlijk kompas. Kun jij dat ook, wil jij dat, durf jij dat ook in jouw organisatie? Ook als het moeilijk is of lijkt?

Misschien wil je meer openheid, of een cultuurverandering en dat jouw organisatie daarin haar verantwoordelijkheid pakt. Of wil je vooral dat jouw team of afdeling lekker draait. Of is er iets anders wat jou aan het hart gaat.

Als jij voelt wat je echt wilt, en daarvoor gaat staan, gaat er geheid iets mee met jouw energie. Hopelijk natuurlijk de hele organisatie maar elke stap is al wat waard. 

Wil je eens van gedachten wisselen hierover, neem contact op met Speelruimtemakers. 

#Verantwoordelijkheid#Speelruimte#Speelruimtemakers

1 thought on “Nieuwe blog!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.